Lezing ‘Natuur en tuinen van Engeland’

Print
Lezing ‘Natuur en tuinen van Engeland’

Canterbury Westgate gardens. Afbeelding: Bibliotheek Kerkrade

Kerkrade / Eygelshoven -

Olaf op den Kamp verzorgt zondag 24 februari, van 11.00 tot 13.00 uur, in HuB Bibliotheek Kerkrade een lezing met als thema ‘Natuur en tuinen van Engeland’.

Engeland is voor velen minder bekend als reisbestemming. Toch is er genoeg te zien. Naast steden, liggen er ook heel wat natuurgebieden en prachtige tuinen. In deze lezing worden opmerkelijke natuurgebieden bekeken zoals de witte krijtrotsen bij Dover en de Seven Sisters, New Forest met zijn wilde pony’s, damherten en oeroude eiken, Sherwood Forest, waar volgens de legende ooit Robin Hood woonde, de zeevogelkolonies langs de kust bij Bempton en op de Farne Islands met Papegaaiduikers, Kuifaalscholvers en Jan-van-Genten, Nationaalpark Exmoor met zijn uitgestrekte heidegebieden en Exmoor- pony’s en vele bossen met Bluebells.

Waterlelies

Daarnaast wordt een kijkje genomen in beroemde tuinen als Sissinghurst, Hidcote, Nyhams, Belsay Hall en Stourhead waar vele uitzonderlijke bomen, struiken en planten staan en inspiratie kan worden opgedaan voor de eigen tuin. Sheffield Park is beroemd vanwege zijn vele waterlelies. De botanische tuin Wakehurst hoort bij de beroemde tuinen van Kew.

Steden als Londen, Winchester, Oxford, Cambridge, York en het kuuroord Bath worden niet vergeten. Net zo min als de White Horses, schattige dorpjes in de Cotswolds, Dover Castle en Stonehenge.

Dracula

In Engeland zijn ook heel wat beroemde boeken geschreven. In Whitby wordt nagegaan waar Bram Stoker zijn inspiratie vandaan haalde bij het schrijven van Dracula. In Lake District proeft de bezoeker de sfeer van Beatrix Potter, auteur van het kinderboek ‘Peter Rabbit’. Stratford-upon-Avon is de geboorteplaats van William Shakespeare en telt vele oude huizen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →