Hartverscheurende foto: hond vermiste Sala wacht nog altijd op haar baasje

Print
Hartverscheurende foto: hond vermiste Sala wacht nog altijd op haar baasje

De foto op de Facebookpagina van Romina Sala, de zus van de vermiste voetballer Emiliano Sala Afbeelding: Romina Sala

Romina Sala, de zus van de vermiste voetballer Emiliano Sala (28), heeft een hartverscheurende foto gedeeld waarop zijn hond Nala turend door een raam wacht op de thuiskomst van haar baasje.

De Argentijn en zijn trouwe viervoeter zijn al jaren onafscheidelijk, maar ruim twee weken geleden sloeg het noodloot toe. ‘Ook Nala wacht op jou’, luidt het bijschrift.

Steun

Emiliano Sala die bij het ochtendgloren aan een cafétafeltje een boek las terwijl Nala opgerold aan zijn voeten lag, was een vaak voorkomend en graag gezien tafereel in het Franse Nantes. Jarenlang zat de familie en vrienden van de spits in het verre Argentinië, jarenlang was de trouwe viervoeter dan ook zijn grote steun en toeverlaat. Toen Sala een droomtransfer naar Cardiff realiseerde, zou Nala uiteraard meeverhuizen. Dat was ook één van de redenen waarom de voetballer op 21 januari een vlucht nam naar Nantes. Naast het afscheid van zijn oude teamgenoten, wilde Sala het transport van zijn hond regelen zodat die hem zo snel mogelijk opnieuw kon vergezellen.

Lees ook: Lichaam gevonden in vliegtuigwrak Argentijnse voetballer Sala

Op de terugreis naar Wales liep het mis. Het privévliegtuigje verdween van de radar, zondag werd het wrak op de bodem van het Kanaal teruggevonden. Er werd een lichaam in aangetroffen, maar het is nog niet bekend of het om Sala of piloot David Ibbotson (59) gaat.

Lees ook: Vader Emiliano Sala over vondst vermist vliegtuig: ‘Dit is een slechte droom’

View this post on Instagram

Nada como ir juntos a la par#????

A post shared by Emiliano Sala (@emilianosala9) on

View this post on Instagram

Que Fe te tengo 2016#saludosconlanegra

A post shared by Emiliano Sala (@emilianosala9) on