Ruud de Wild maakt Limburgs dialect belachelijk in radioshow

Print
Ruud de Wild heeft maandagmiddag in zijn radioshow De Wild in De Middag een loopje genomen met het Limburgs dialect.

Aan het einde van het nieuwsbulletin kwam een fragment voorbij van de Sittardse vlogger Hans Hermans die vorig jaar in dertig dagen negentig pizza's opat. Hij viel daarmee twee kilo af. Het accent van de Sittardenaar werkte op de lachspieren van radio-dj Ruud de Wild die daarna een poging deed het Limburgs dialect te imiteren. 

Beroerte
Ook sidekick Cielke Sijben, uit Blerick, deed een duit in het zakje: ,,Mond, spraak, arm", grapte ze. Refererend aan de reclamespot van de Hartstichting over het herkennen van een beroerte. 

Klap
Toen de dj's uitgelachen waren, vertelde Ruud een anekdote over Cielke, die een week eerder in het Limburgs met haar familie aan het bellen was in zijn bijzijn. ,,Ik dacht: ik sla haar in 't gezicht, misschien dat ze dan stopt met achterstevoren praten", zei Ruud. ,,Ik probeer elke dag medicijnen ertegen te slikken", voegde Cielke daaraan toe.

Boze luisteraar
Bij enkele luisteraars schoot de imitatie van Ruud in het verkeerde keelgat. Marcel de Groot reageerde: ,,Hey Ruud. Het continu neerzetten van Limburgers als onverstaanbare, niet normale mensen is niet orgineel, verzin eens wat nieuws." 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen