Nieuw multifunctioneel centrum in oude kerk Vredepeel

Print
Nieuw multifunctioneel centrum in oude kerk Vredepeel

De oude kerk van Vredepeel doet na een verbouwing nu dienst als multifunctioneel centrum. Afbeelding: Saskia Hoedemaekers

Vredepeel -

De oude kerk van Vredepeel is omgebouwd tot multifunctioneel centrum (MFC). Dit nieuwe gemeenschapshuis werd zondag officieel geopend.

De oude kerk is nu de centrale accommodatie voor ontmoeting, recreatie en culturele activiteiten. Een deel van het gebouw is ingericht als kerk, zodat de parochiegemeenschap behouden blijft. Nadat het nieuwe altaar werd ingewijd door bisschop Mgr. Harrie Smeets, volgde de officiële opening door gedeputeerde Ger Koopmans, wethouder Anne Thielen en burgemeester Hans Gilissen. Nu de opening van het MFC een feit is, gaat de sloop van het oude gemeenschapsgebouw verder. Ter plekke wordt ook de openbare ruimte door het dorp heringericht.

Het nieuwe centrum is tot stand gekomen dankzij samenwerking tussen kerkbestuur, dorpsraad en het bestuur van het gemeenschapshuis. De gemeente steunde het nieuwe multifunctioneel centrum als zelfsturingsplan met € 413.200,-. Provincie Limburg en de parochie hebben financieel ook een deel bijgedragen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen