Nieuw multifunctioneel centrum in oude kerk Vredepeel

De oude kerk van Vredepeel doet na een verbouwing nu dienst als multifunctioneel centrum.

De oude kerk van Vredepeel doet na een verbouwing nu dienst als multifunctioneel centrum. © Saskia Hoedemaekers

De oude kerk van Vredepeel is omgebouwd tot multifunctioneel centrum (MFC). Dit nieuwe gemeenschapshuis werd zondag officieel geopend.

Vera Feltges

De oude kerk is nu de centrale accommodatie voor ontmoeting, recreatie en culturele activiteiten. Een deel van het gebouw is ingericht als kerk, zodat de parochiegemeenschap behouden blijft. Nadat het nieuwe altaar werd ingewijd door bisschop Mgr. Harrie Smeets, volgde de officiële opening door gedeputeerde Ger Koopmans, wethouder Anne Thielen en burgemeester Hans Gilissen. Nu de opening van het MFC een feit is, gaat de sloop van het oude gemeenschapsgebouw verder. Ter plekke wordt ook de openbare ruimte door het dorp heringericht.

Het nieuwe centrum is tot stand gekomen dankzij samenwerking tussen kerkbestuur, dorpsraad en het bestuur van het gemeenschapshuis. De gemeente steunde het nieuwe multifunctioneel centrum als zelfsturingsplan met € 413.200,-. Provincie Limburg en de parochie hebben financieel ook een deel bijgedragen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee