Nieuw multifunctioneel centrum in oude kerk Vredepeel

Print
Nieuw multifunctioneel centrum in oude kerk Vredepeel

De oude kerk van Vredepeel doet na een verbouwing nu dienst als multifunctioneel centrum. Afbeelding: Saskia Hoedemaekers

Vredepeel -

De oude kerk van Vredepeel is omgebouwd tot multifunctioneel centrum (MFC). Dit nieuwe gemeenschapshuis werd zondag officieel geopend.

De oude kerk is nu de centrale accommodatie voor ontmoeting, recreatie en culturele activiteiten. Een deel van het gebouw is ingericht als kerk, zodat de parochiegemeenschap behouden blijft. Nadat het nieuwe altaar werd ingewijd door bisschop Mgr. Harrie Smeets, volgde de officiële opening door gedeputeerde Ger Koopmans, wethouder Anne Thielen en burgemeester Hans Gilissen. Nu de opening van het MFC een feit is, gaat de sloop van het oude gemeenschapsgebouw verder. Ter plekke wordt ook de openbare ruimte door het dorp heringericht.

Het nieuwe centrum is tot stand gekomen dankzij samenwerking tussen kerkbestuur, dorpsraad en het bestuur van het gemeenschapshuis. De gemeente steunde het nieuwe multifunctioneel centrum als zelfsturingsplan met € 413.200,-. Provincie Limburg en de parochie hebben financieel ook een deel bijgedragen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen