Nieuw multifunctioneel centrum in oude kerk Vredepeel

Print
Nieuw multifunctioneel centrum in oude kerk Vredepeel

De oude kerk van Vredepeel doet na een verbouwing nu dienst als multifunctioneel centrum. Afbeelding: Saskia Hoedemaekers

Vredepeel -

De oude kerk van Vredepeel is omgebouwd tot multifunctioneel centrum (MFC). Dit nieuwe gemeenschapshuis werd zondag officieel geopend.

De oude kerk is nu de centrale accommodatie voor ontmoeting, recreatie en culturele activiteiten. Een deel van het gebouw is ingericht als kerk, zodat de parochiegemeenschap behouden blijft. Nadat het nieuwe altaar werd ingewijd door bisschop Mgr. Harrie Smeets, volgde de officiële opening door gedeputeerde Ger Koopmans, wethouder Anne Thielen en burgemeester Hans Gilissen. Nu de opening van het MFC een feit is, gaat de sloop van het oude gemeenschapsgebouw verder. Ter plekke wordt ook de openbare ruimte door het dorp heringericht.

Het nieuwe centrum is tot stand gekomen dankzij samenwerking tussen kerkbestuur, dorpsraad en het bestuur van het gemeenschapshuis. De gemeente steunde het nieuwe multifunctioneel centrum als zelfsturingsplan met € 413.200,-. Provincie Limburg en de parochie hebben financieel ook een deel bijgedragen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen