Carpoolen en kano’s in project Groote Molenbeek Horst

Print
Carpoolen en kano’s in project Groote Molenbeek Horst

In project Groote Molenbeek is ook een aanlegsteiger voor kano’s gepland. Afbeelding: Jeroen Kuit

Horst / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Groene natuur, een fiets- en wandelverbinding naar de Wittebrugweg, een aanlegsteiger voor kano’s en een nieuwe carpoolplek. Dat moet allemaal komen op het voormalig provinciaal depot in Horst.

De herinrichting van het voormalig provinciaal depot maakt deel uit van het project Groote Molenbeek, traject Wittebrugweg-Melderloseweg. Uiteindelijk moeten alle werkzaamheden een goed functionerende beek opleveren die kan overstromen als dat nodig is en die door een stuk groene natuur kabbelt. In 2014 zijn de eerste stappen gezet om dat te realiseren, staat te lezen in een raadsinformatiebrief over de stand van zaken. De Horster gemeenteraad heeft er in 2016 al 1,7 miljoen euro voor uitgetrokken.

Echter, alleen nog maar de grond van het voormalig provinciaal depot is in handen van de gemeente Horst aan de Maas. Veel van de benodigde grond in het traject Wittebrugweg-Vondersestraat is van particulieren. Aankoop gaat moeilijk, want veel mensen willen hun bezit niet kwijt. Wel is de kas aangekocht die in het gebied ligt. Die wordt nog gebruikt tot de aanleg van de nieuwe natuur van start gaat. Naar verwachting wordt dat eind 2020.

Vervuilde grond

De grond van het voormalig provinciaal depot is trouwens vervuild. In het gebouw dat er staat, zit asbest. Ook dat moet verwijderd worden. Als dit klaar is, kan in april/mei van dit jaar gestart worden met de aanleg van het groen, de carpoolplek en de aanlegsteiger bij het voormalig provinciaal depot.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen