Nieuwe basisschool Meijel laat nog even op zich wachten

Print
Nieuwe basisschool Meijel laat nog even op zich wachten

Basisschool Den Doelhof in Meijel. Afbeelding: Stefan Koopmans

Meijel -

De nieuwbouw voor basisschool Den Doelhof in Meijel laat nog even op zich wachten. Er liggen twee ontwerpen: nieuwbouw school gekoppeld aan bestaande kinderopvang of nieuwbouw voor allebei.

Wethouder Wim Hermans van Peel en Maas (CDA, huisvesting scholen) verwachtte in september 2018 nog uiterlijk begin dit jaar met een uitgewerkt nieuwbouwplan te komen voor basisschool Den Doelhof. Dat blijkt achteraf te optimistisch. Op een eerste ontwerp kwamen de nodige opmerkingen. Daarop is besloten een tweede variant uit te werken, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Ontwerpen

Recent zijn door KdV Architectuur uit Eindhoven in Meijel de twee ontwerpen gepresenteerd voor school en kinderopvang, samen een kindcentrum. Rond de zomer valt een besluit als helder is welk ontwerp de voorkeur heeft van school, kinderopvang en gemeente. Het tweede ontwerp - nieuwbouw voor school én kinderopvang - wordt nog onderzocht op financiële haalbaarheid.

Omgeving

Het verouderde schoolgebouw uit 1978 aan de Kerkstraat voldoet niet meer aan de eisen voor modern onderwijs. Den Doelhof is gevestigd in de voormalige mavo. In 2001 werd het uitgebreid met drie leslokalen. In 2017 werd reeds een bedrag van 1,5 miljoen becijferd voor nieuwbouw. De gemeente blijft in overleg met de omgeving over de vraag hoe het gebied (Kerk- en Dorpsstraat, Kurversweg, Zonnedauw, Raadhuisplein en Aan de Wijer) straks heringericht wordt. Daarbij wordt gekeken naar verkeersveiligheid, parkeren en toegankelijkheid.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje