Lezing ‘De wolf in onze contreien’ in Roerstreekmuseum

Print
Lezing ‘De wolf in onze contreien’ in Roerstreekmuseum

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Sint Odiliënberg -

Wim Tegels verzorgt op dinsdag 12 februari in het Roerstreekmuseum aan het Kerkplein in Sint Odiliënberg een lezing met als titel ‘De wolf in onze contreien’.

De lezing begint om 19.30 uur. Voor leden van de heemkundevereniging Roerstreek is de toegang gratis, overige belangstellenden betalen 2,50 euro entree. Aanmelden kan uitsluitend via lezingen@roerstreekmuseum.nl.

In het jaar 2000 werden er voor het eerst sinds meer dan honderd jaar weer wilde wolven geboren in Duitsland. Sinds die tijd bestudeert Wim Tegels de opmars van de wolf richting West-Europa en Nederland. Tien jaar geleden hield Tegels de eerste presentatie over de wolf. De uitleg dat de wolf ook de weg naar Nederland zou vinden, werd toen door velen als weinig realistisch gezien. In 2016 werd hij concreter: hij voorspelde dat zich in 2020 een wolfsroedel zou vestigen in of nabij het Maas-Swalm-Nettepark, het gebied waarvan ook Nationaal Park de Meinweg deel uitmaakt. In 2018 werd er in Nederland DNA van tenminste acht verschillende wolven aangetroffen. Wat is er eigenlijk bekend over de wolf, lopen er dadelijk echt wolven door Limburg en moeten we bang zijn voor de wolf? Deze en andere onderwerpen komen aan de orde.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje