Basquiat-expositie in Heerlen trekt veel publiek

Print
Basquiat-expositie in Heerlen trekt veel publiek

Afbeelding: Harry Heuts

De expositie ‘Basquiat – The Artist and his New York scene‘ in Schunck Heerlen met kunst Jean-Michel Basquiat trekt veel publiek. Schunck noteerde in drie dagen tijd 1300 bezoekers.

Dat is erg veel als je weet dat het museum normaal gesproken in een jaar tijd 30.000 bezoekers heeft.

Hoop

Het afgelopen weekend – het eerste weekend dat de tentoonstelling open was voor publiek - telde het museum ruim duizend bezoekers. Nog eens een kleine driehonderd mensen waren aanwezig op de opening afgelopen donderdag toen ook koningin Màxima in Heerlen was om de expositie te openen.

Lees ook: Basquiat, ‘rauw en onaf, net als Heerlen’

Schunck-directeur Kor Bonnema sprak in aanloop naar de Basquiat-expositie zijn hoop uit dat in de vier maanden dat de kunst van de New Yorkse artiest in het museem te zien is, (minimaal) 30.000 bezoekers naar Heerlen zouden komen.

Enorme klus

De expositie Basquiat – The Artist and his New York scene is een enorme klus voor het relatief kleine museum dat Schunck herbergt. Het totale programmabudget is bijna een miljoen euro. Dat is ongekend veel, erkent Bonnema.

Lees ook: Ambitieus: Heerlen pakt uit met J.M. Basquiat

Maar daarmee heeft Schunck wel een topexpositie binnengehaald, meent de directeur. Zo leent museum Boijmans van Beuningen twee topstukken van Basquiat – Kings of Egypt II en III – uit aan Heerlen.