Ruud de Wild bedreigd na imiteren Limburgs accent op de radio: 'Laffe, infantiele randdebielen'

Print
Radio-dj Ruud de Wild wordt bedreigd nadat hij maandagmiddag in zijn radioprogramma De Wild in de Middag een Limburgs accent imiteerde.

Dat liet Ruud dinsdagmiddag weten in zijn show op Radio 2. "Ik heb geen kinderporno verkocht of gezegd dat Hitler gelijk had of dat het prima is wat IS allemaal doet", zei Ruud.

Lees ook: Ruud de Wild maakt Limburgs dialect belachelijk in radioshow

Hij benadrukte net als zijn Limburgse sidekick Cielke Sijben dat het enkel om een grapje ging. ,,Ik wil wel nog vastelaovend kunnen vieren", voegde Cielke eraan toe. ,,Het was een slechte imitatie. Het leek meer op Chinees." 

Infantiele randdebielen
De radio-dj's betreuren dat de imitatie leidt tot bedreigingen. Ruud: ,,Het is laf dat infantiele randdebielen me nu met vanalles en nog wat bedreigen. Ze hebben niet alleen een gekke taal, maar ook een kleine piemel en een kunstbeen." 

Goedmakertje
Als pleister op de wonde startte Cielke daarna om het onderwerp af te sluiten de carnavalskraker Roetewisser van Fabrizio in. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen