Drugs: tuincentrum en reeks huizen op slot in Sittard-Geleen

Print
Drugs: tuincentrum en reeks huizen op slot in Sittard-Geleen

Bij de grote politieactie van 20 november 2018 werd de woning van Mario van den B. doorzocht. Afbeelding: Archieffoto/Annemiek Mommers

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Tuincentrum Diego’s aan de Rijksweg-Noord in Geleen is op last van burgemeester Sjraar Cox per direct gesloten voor een periode van zes maanden. Volgens gemeente en politie speelde het tuincentrum een cruciale rol bij grootschalige handel in hennepstekjes.

De voorbije weken zijn in datzelfde verband ook drie andere panden in de stad op last van Cox voorlopig afgegrendeld. Daarbij gaat het om woonhuizen in Munstergeleen, Geleen en Grevenbicht, zo bevestigt gemeentewoordvoerster Suzan Suskens.

Voorbereiding

Bovendien is de sluiting van nog eens drie particuliere woningen in voorbereiding. „Het betreft hier twee huizen in Sittard en een in Limbricht”, zegt de gemeentewoordvoerster. Om welke straten of wijken het gaat, wil ze niet kwijt.

Mario van den B., de eigenaar van het genoemde tuincentrum in Geleen, werd op 20 november aangehouden tijdens een grootscheepse gecoördineerde anti-drugsactie van onder meer politie, Openbaar Ministerie, gemeenten, het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum en belastingdienst. Alles bij elkaar viel de politie toen op bijna dertig locaties binnen, waarvan het leeuwendeel in Limburg. Daarbij werden in totaal veertien verdachten aangehouden.

Loods

In een opslagloods in Elsloo nam de politie toen bijna veertig pallets met drugsgerelateerde spullen in beslag, waaronder groeilampen en potgrond. Behalve een grote partij hennepplanten en -stekjes werden op diverse plekken ook gasdrukwapens, cashgeld, kostbare auto’s, boten en een motor in beslag genomen.

Intussen gaat de politie onverminderd door met het ontmantelen van hennepplantages in de fusiestad en omliggende regio. Dinsdag, zowel in de ochtend- als middaguren, was het opnieuw prijs. De politie deed in vier verschillende panden in zowel Sittard als Geleen invallen, zo bevestigt politiewoordvoerder Chris Timmermans. Bij elkaar opgeteld werden zo’n 1.800 hennepplanten in beslag genomen. Op één van de adressen zijn drie verdachten aangehouden.

INFO

Aangehouden

De politie deed gisteren opnieuw invallen in vier verschillende panden in zowel Sittard als Geleen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee