Jan de Hoop haalt uit naar John de Mol: ‘Schakel RTL4 gewoon door’

Print
Jan de Hoop haalt uit naar John de Mol: ‘Schakel RTL4 gewoon door’

Afbeelding: ANP Kippa

RTL Ontbijtnieuws-presentator Jan de Hoop denkt een manier te gevonden te hebben om de drift waarmee mediatycoon John de Mol programma’s en mensen opkoopt voor zijn zender SBS 6 te stoppen.

,,Misschien moet hij RTL4 gewoon doorschakelen op SBS6. Scheelt een stuk in de kopieerkosten’’, aldus De Hoop, die sinds 1989 bij RTL werkt.

Aanleiding voor de cynische uitspraak van De Hoop (van wie bekend is dat hij via Twitter graag het randje opzoekt) is de groeiende lijst van RTL-namen die de overstap naar Talpa maken. Maandag werd bekend dat SBS-weerman Piet Paulusma de wacht is aangezet en meteorologen Amara Onwuka en Dennis Wilt vanaf maart niet meer op RTL4 te zien zijn. Eerder tekenden Gordon, Linda de Mol, Johnny de Mol en Wendy van Dijk al bij John.

Rooftocht

Maandag liet RTL weten het ‘natuurlijk’ jammer te vinden dat er mensen weggaan. ,,Maar dit soort transfers zijn van alle tijden. Veel belangrijker is dat dit soort overstappen, hoe vervelend soms ook, geen invloed hebben op onze koers’’, vertelde een woordvoerster.

Lees ook: ‘Paulusma is een anker, als SBS-baas had ik hem niet weggestuurd’

Ondertussen gaat De Mol door met zijn rooftocht. Zo kwam dinsdag in het nieuws dat De Smaakpolitie-presentator Rob Geus de laan is uitgestuurd. Een grote wens van de producent is zijn paradepaardje The Voice of Holland naar SBS 6 te halen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →