Video: Piet Paulusma krijgt passend afscheid en schiet vol

Print
's Nederlands bekendste weerman Piet Paulusma (62) heeft dinsdag van Matthijs van Nieuwkerk een hartverwarmend afscheidscadeau gekregen nu bekend is dat hij er op de nationale tv (voorlopig) mee stopt. Paulusma mocht De Wereld Draait Door afsluiten met een weerbericht, dat buiten in de kou met Matthijs aan zijn zij werd opgenomen.

Paulusma herhaalde in de talkshow van Van Nieuwkerk opnieuw dat hij het jammer vindt dat hij op SBS 6 de 25 jaar ‘niet vol kon maken'. ,,Er is gewoon gezegd: het is afgelopen met Piet op deze zender’’, zei hij ietwat emotioneel.

Dat Matthijs een verrassing voor hem in petto had, deed de weerman duidelijk iets. ,,We gaan met zijn allen de studio uit, richting het Westerpark. Daar doet Piet zijn weerbericht. We staan er omheen’’, lichtte hij toe. Vervolgens liep het gezelschap inclusief het publiek de studio uit, met op de achtergrond Always Take The Weather With You, een vertolking van Michael Prins.

'Oant moarn'
Paulusma vermande zich en sprak zijn weersvoorspelling vastberaden uit. ,,We gaan eerst naar vannacht. Geleidelijk aan regen, morgenochtend een zware ochtendspits. In de middag ook regen. De temperaturen liggen tussen de 7 en 9 graden, de wind komt uit het zuiden en is vrij krachtig. In de avond regen, donderdag een paar buien met een beetje zon. Als we vooruit kijken komt er vrijdag opnieuw een regendag aan, op zaterdag wordt het 11 graden. Wisselvallig weer, zoals ze dat zeggen!’’ De Fries sloot af door Van Nieuwkerk te vragen naar zijn lievelingsweer. ,,April, in Parijs.’’ Paulusma: ,,Oké, jij naar Parijs, wij hier gewoon ‘oant moarn', tot morgen!’’

Lees ook: ‘Paulusma is een anker, als SBS-baas had ik hem niet weggestuurd’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen