Bergen wil gevoel van veiligheid bij veerstoepen vergroten na fataal ongeluk

Print
Bergen wil gevoel van veiligheid bij veerstoepen vergroten na fataal ongeluk

Afbeelding: SK-Media

Bergen -

Zijn de veerstoepen in Bergen en Afferden veilig genoeg? Een externe deskundige, ingehuurd door de gemeente Bergen, zegt van wel. Desondanks wil de gemeente maatregelen nemen om ook wat te doen aan het gevoel van veiligheid van de mensen die met het veer de Maas willen oversteken.

In antwoord op vragen van de politieke partij Kern bevestigt het college van burgemeester en wethouders van Bergen dat ze na het fatale ongeval op zondag 13 januari van dit jaar een externe deskundige heeft ingeschakeld. Die nam de twee veerverbindingen over de Maas (die tussen Bergen en Vierlingsbeek en die tussen Afferden en Sambeek) onder de loep. Zijn conclusie: verkeerskundig is er niets mis met de wegen van en naar de veerdiensten.

Gevoel

De gemeente Bergen denkt evengoed na over maatregelen op de toegangswegen naar de veerverbindingen. „Daarbij valt te denken aan een knipperend waarschuwingslicht of aan een drempel. Daarmee moet ook het gevoel van veiligheid voor het publiek worden vergroot. Een definitief besluit daarover is nog niet genomen”, laat een woordvoerster van de gemeente desgevraagd weten.

Moeder

Op zondag 13 januari reed bij de veerovergang een auto met drie inzittenden de Maas in. Twee inzittenden – vader en zoon – wisten uit de zinkende auto te ontsnappen, maar de moeder van het gezin kwam om het leven. De oorzaak van het ongeval is volgens de politie nog altijd in onderzoek.

Slagbomen

Volgens de ooggetuigen zou heftig regenweer op het moment van het incident ervoor hebben gezorgd dat het zicht bij de veerverbinding zeer slecht was. De eigenaar van de veerovergang pleit sinds het fatale ongeval voor het plaatsen van slagbomen zodat weggebruikers niet zomaar de Maas kunnen inrijden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen