Aan Tafel

Krokante zalmrolletjes met spinazie en roomkaas

Print
Krokante zalmrolletjes met spinazie en roomkaas

Dankzij de roomkaas blijft de zalm sappig. Afbeelding: Jaimy van Dijke

Als wij iets te vieren hebben, maken wij verse zalm met spinazie en roomkaas in knapperig deeg. De zalm blijft zo lekker sappig, een top combi met de krokante buitenkant.

Dit overheerlijke gerecht is een klassieker in onze keuken. De ene keer maken we het met een moot zalm, maar we hebben dit ook al eens gedaan met een heel groot stuk zalm. Dan is het recept geschikt voor meerdere personen. Vermenigvuldig simpelweg de ingrediënten. De rest van de bereiding blijft vrijwel gelijk. In dit geval is 1 moot zalm, van ongeveer 150 gram voldoende voor één persoon en wordt per persoon 1 bladerdeegpakketje geserveerd.

Zalm met spinazie in bladerdeeg

Voor 1 persoon

Bereiden: 15 minuten, plus 20 minuten oven

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Ingrediënten:

1 moot zalm ongeveer 150 gram

150 gr spinazie

1 el roomkaas met kruiden

peper en zout

4 plakjes bladerdeeg

1 el sesamzaad

1 el paneermeel

1 geklutst ei

Benodigdheden:

bakpapier

Bereiding

1. Verwarm de oven op 210 graden.

2. Neem 4 plakken bladerdeeg en maak deze in een groot vierkant aan elkaar. Duw de randjes van het bladerdeeg goed aan elkaar. Laat het bladerdeeg voor gebruik een beetje ontdooien, dan gaat dit makkelijker.

3. Roerbak de spinazie in een wok en laat dit goed uitlekken. Druk goed al het vocht uit de spinazie en hak ze vervolgens fijn. Roer nu de roomkaas met kruiden erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout indien nodig.

4. Strooi een beetje paneermeel op de plek waar je de zalmmoot neer gaat leggen, om te voorkomen dat het bladerdeeg daar niet gaar wordt. Dit is ongeveer op ¾ van het deeg. Leg het stuk zalm vervolgens op het paneermeel.

5. Verdeel vervolgens de spinazie en het roomkaasmengsel op de bovenkant van de zalm. Vouw nu de zijkanten van het deeg naar binnen en rol de zalm in het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg goed dicht.

6. Smeer het bladerdeeg nu goed in met het geklutste ei en verdeel de sesamzaadjes hier overheen. Bakde zalm nu in ongeveer 20 minuten af of tot het deeg goudbruin is.

Kijk ook op www.delimburger.nl/recepten voor meer kookinspiratie

Jaimy van Dijke blogt ook op www.jaimyskitchen.nl

Krokante zalmrolletjes met spinazie en roomkaas
Foto: Jaimy van Dijke

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen