Blues Vocation gaat weer op tour

Print
Blues Vocation gaat weer op tour

Frontman Peter Janssen. Afbeelding: Ger van der Heijden

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Baarlo -

Blues Vocation is eind vorig jaar aan zijn tweede jeugd begonnen. Vijftig jaar na hun eerste optreden staan de Blerickse bluesveteranen weer samen op de planken.

Blerick was de muzikale thuisbasis voor Peter Janssen (zang/mondharp), Mathieu Knippenbergh (bas), Martijn Alsters (dwarsfluit), Herm Klaassens (drums) en Ben Bruil (gitaar). Daar maakten ze op 22 december ook hun zoveelste comeback bij café Ut Midde. De tweede halte in de regionale tour is Muziekpodium Thalia in Baarlo. Het eerste concert van 2019 is op zaterdag 16 februari

Daarna speelt Blues Vocation op 30 maart in Tach–Die Kneipe in Kaldenkerken (D) en op 6 september tijdens The Night Before in Grand Café Staccato in Tegelen.

De bandleden laat zich inspireren door hun helden van de zestiger jaren, met name John Mayall and the Bluesbreakers, Peter Green’s Fleetwood Mac, Paul Butterfield Bluesband en Electric Flag. Blues Vocation nam in de voorbije halve eeuw meer dan eens een pauze. Een langere time-out volgde toen Martijn Alsters als beroepsmuzikant ging toeren met Joost Nuissl. Hij speelde later nog met Herman van Veen, Paul van Vliet en Harry Sacksioni.

Het BlïerOck festival in 2014 was de aanleiding voor een nieuwe comeback. De band maakte destijds veel indruk met onder meer een eigen versie van de klassieker ‘Little Red Rooster’ met dwarsfluitsolo. Inmiddels wordt er ook gewerkt aan eigen nummers.

Het optreden in Thalia begint om 20.30 uur.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje