Getuigen verdrinkingszaak Weert melden zich bij politie

Print
Getuigen verdrinkingszaak Weert melden zich bij politie

De plek waar de Weertenaar in het kanaal terechtkwam Afbeelding: De Limburger

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Bij de politie hebben zich twee jongemannen gemeld die in de nacht van zaterdag op zondag een half uur op de stadsbrug van Weert hebben gestaan, kort nadat een 22-jarige Weertenaar in het kanaal verdronken is.

De getuigen die zich van kwart over drie tot kwart voor vier ’s nachts op de brug bevonden, worden gehoord door de politie. „Daar zijn we nu druk mee bezig”, aldus een woordvoerder van de politie. „Een van de vragen die we daarbij hebben, is of ze hebben gezien wat er zich bij het kanaal heeft afgespeeld. We hopen daarmee relevante informatie te krijgen, want we houden nog steeds alle mogelijkheden open: een ongeval of een misdrijf.”

Lees ook: Triest einde na zoektocht naar vermiste Weertenaar

Volgens de woordvoerder worden de twee jongemannen, die zich dinsdag bij de politie meldden, aangemerkt als getuigen en niet als verdachten. Hij wil niet bevestigen of de 22-jarige eerder die nacht betrokken was bij een ruzie in een café op de Oelemarkt. „Er doen veel verhalen de ronde”, aldus de woordvoerder. „Die trekken we allemaal na. Maar dat willen we wel zorgvuldig doen.”

Een zestal agenten verrichtte woensdagochtend nog sporenonderzoek op de stadsbrug in Weert. Verder worden bewakingsbeelden van bedrijven in de omgeving nog bekeken om te zien of de verdronken Weertenaar daarop fietsend of lopend te zien is.”

Lees ook: Politie neemt onderzoek naar vermiste Weertenaar (22) over

Het lichaam van de jongeman is inmiddels vrijgegeven. Over het resultaat van het forensisch onderzoek en of de Weertenaar wonden had, wil de politie nog niks kwijt.