Cipier van Sittardse gevangenis mag niet meer terugkeren

Print
Cipier van Sittardse gevangenis mag niet meer terugkeren

Afbeelding: David van Haren

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De cipier van de PI Sittard die onderwerp was van een integriteitsonderzoek, wordt overgeplaatst naar een andere locatie van Dienst Justitiële Inrichtingen. Hij mag niet meer terugkeren in De Geerhorst.

Met het besluit is officieel een einde gekomen aan het integriteitsonderzoek dat liep naar twee medewerkers van de Sittardse instelling. Een van hen beroofde zich in oktober van het leven. Het onderzoek van Bureau Integriteit - onderdeel van het Bureau Veiligheid & Integriteit van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) - naar de andere medewerker werd doorgezet; hem werd in november 2018 al voorlopig de toegang tot de PI Sittard ontzegd.

Disciplinair

„Het integriteitsonderzoek is afgerond. De directie heeft besloten de medewerker een passende disciplinaire maatregel op te leggen en hem over te plaatsen binnen Dienst Justitiële Inrichtingen. De medewerker zal niet meer terugkeren in de PI Sittard”, aldus een woordvoerder van Dienst Justitiële Inrichtingen.

Over de aanleiding en inhoud van het onderzoek kan de woordvoerder geen mededelingen doen. Ook kan de woordvoerder niet zeggen waar naartoe de medewerker wordt overgeplaatst en in welke functie hij werkzaam zal zijn.

Bezwaar

Het integriteitsonderzoek werd gestart onder het bewind van voormalig directeur Cees Niessen. Hij vertrok in december 2018 naar de PI Alphen aan de Rijn en werd opgevolgd door Stefan van den Broek. Hoewel niet langer directeur van De Geerhorst, heeft Niessen tot de disciplinaire maatregel besloten, aldus de woordvoerder.

De medewerker is inmiddels schriftelijk op de hoogte gesteld van het besluit om hem over te plaatsen. Hij kan daartegen nog bezwaar aantekenen. Of hij dat ook van plan is, wil zijn advocaat van advocatenkantoor Kempen in Sittard niet zeggen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen