Stockholm

Meer gebruikers muziekdienst Spotify

Print
Meer gebruikers muziekdienst Spotify

Afbeelding: De Limburger

Muziekstreamingsdienst Spotify heeft in het afgelopen kwartaal meer gebruikers getrokken. Volgens het van oorsprong Zweedse bedrijf steeg het totaalaantal maandelijks actieve gebruikers op jaarbasis met 29 procent tot 207 miljoen.

Aanwas

Daarmee was sprake van een iets sterkere aanwas dan verwacht, want Spotify had zelf een bandbreedte van 199 miljoen tot 206 miljoen gebruikers voorspeld. Volgens het bedrijf werd de groei breed gedragen, met vooral sterke vooruitgang in Latijns-Amerika en andere opkomende regio’s. Spotify breidde zijn aanwezigheid in de afgelopen periode uit van 65 naar 78 landen.

442 miljoen

De omzet ging op jaarbasis met 30 procent omhoog tot 1,5 miljard euro, geholpen door meer betalende abonnees. Spotify wist een nettowinst te boeken van 442 miljoen euro, tegen een min van 596 miljoen euro een jaar eerder. Het in 2008 opgerichte Spotify kreeg in april vorig jaar een beursnotering op Wall Street.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen