Eerste editie Winter Masters in de startblokken

Print
Eerste editie Winter Masters in de startblokken

Lars Kersten met Dobbey, een van de lokale toppers op Winter Masters.

Kronenberg / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Evertsoord -

Het herrijzen van een groot bouwwerk in een van de buitenpistes van het Equestrian Centre de Peelbergen belooft deze week geen uitbreiding van het hippisch complex, maar een comfortabele tijdelijke aanbouw voor de deelnemers van de Winter Masters. Het internationale springconcours dat van 7 tot en met 10 februari plaatsvindt, bouwt voor deze gelegenheid een overkapping om buiten losrijden zo comfortabel mogelijk te maken.

Met drie indoorpistes kan men zich afvragen waarom buiten losgereden moet worden. De reden hiervoor is dat de normaal in tweeën gedeelde losrijhal voor de Winter Masters tot hoofdarena dient. De piste van honderd bij veertig meter wordt door een hightech licht- en geluidsinstallatie, een aangrenzend belevingsdorp voor het publiek en een VIP-lounge omgetoverd tot een totaal nieuwe beleving van De Peelbergen.

De twee overige indoorpistes zullen voor de Winter Masters fungeren als losrijpiste voor de hoofdarena en als een tweede wedstrijdarena. Zo kunnen de deelnemers vier dagen lang in twee pistes in de verschillende rubrieken meedingen naar een deel van de prijzenpot van 160.000 euro en de rankingpunten. Duits meesterbouwer Frank Rothenberger is aangetrokken om de parcoursen uit te stippelen, met hindernissen die tot 1.55 meter reiken. Hoogtepunt van dit hippisch evenement is de uitreiking van de zogenaamde Grote Prijs, waarin ruim vijftigduizend euro te verdelen valt.

Gerenommeerde ruiters die zich in hebben geschreven voor de Winter Masters zijn onder andere Duits Olympisch bronzen medaillist Marco Kutscher en diens landgenoot Philipp Weishaupt. Voormalig Belgisch kampioen Wilm Vermeir vertegenwoordigt samen met Pieter Clemens de zuiderburen. Voor Nederland reizen Jur Vrieling, Marc Houtzager en de Nederlands kampioen Frank Schuttert af naar Limburg. Ook lokale toppers Michel Hendrix, Leopold van Asten, Aniek Poels, Leon Thijssen en de gebroeders Kersten zijn van de partij.

De toegang is alle dagen gratis, net als het parkeren. Kijk hier voor het programma en meer informatie.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje