Video: Carnavalskraker over Piet Paulusma: ‘Piet moet blijven’

Print

Carnavalsnummer over Piet Paulusma 20190206 (bron: YouTube). Video: YouTube

Het zou zomaar een nieuw carnavalsrecord kunnen zijn. Amper 24 uur na het ontslag van Piet Paulusma hebben de Vier Viltjes uit het Brabantse Herpen namelijk al een eigen nummer over de weerman geschreven, opgenomen én uitgebracht.

De ultieme beloning voor dat werk volgt donderdag. Dan mogen de heren het nummer live spelen in de studio van 3FM. Speciale gast in de uitzending: Piet Paulusma zelf.

‘Aan het hart’

Je zou door het moordende tempo van de heren bijna denken dat ze een mol hebben bij SBS6. Eentje die hen al weken geleden op de hoogte heeft gebracht van het naderende ontslag van de weerman. Maar niets is minder waar. ,,Ik hoorde het nieuws maandagmiddag en ik dacht gelijk: daar moeten we wat mee”, zegt Kees Jan van Dongen, een van de Vier Viltjes. ,,Dus hebben we onze producer gebeld dat we op dinsdag gelijk langs wilden komen. Hij maakte de muziek, samen schaafden we nog wat aan de tekst. Dinsdagavond laat stond het nummer al online.”

Lees ook: Video: Piet Paulusma krijgt passend afscheid en schiet vol

Normaal gesproken doen de Vier Viltjes al snel weken of zelfs maanden over een nieuw lied. En dan speelt de actualiteit niet eens een rol. Maar met het vertrek van Paulusma was alles anders. ,,Dit ontslag grijpt iedereen aan”, aldus Van Dongen. ,,Herpen ligt weliswaar een heel eind bij Friesland vandaan, maar toch gaat dit ons aan het hart. Ik denk dat heel veel mensen Piet graag terug willen.”

Piet Paulusma-dag

Amper twee weken geleden lanceerden de Vier Viltjes nog het nummer Gekke Mensen, compleet met videoclip. Het was bedoeld als dé kraker tijdens het komende carnavalsseizoen. Maar met de komst van Piet moet blijven ziet de wereld er voor het gezelschap plots heel anders uit.

Lees ook: ‘Paulusma is een anker, als SBS-baas had ik hem niet weggestuurd’

Woensdagochtend werd hun nummer al gedraaid op 3FM. Diezelfde zender houdt donderdag een heuse Piet Paulusma-dag. Iedereen die nog nooit bij een opname van Piets Weerbericht is geweest, krijgt daar de kans om samen met de weerman ‘oant moarn’ te zeggen. De Vier Viltjes komen in de studio hun nieuwe nummer spelen. De uitzending begint om 18.00 uur.

Bekijk meer opmerkelijke video’s.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen