Franse voetbalclub Nantes wil 17 miljoen voor vermiste Sala

Print
Franse voetbalclub Nantes wil 17 miljoen voor vermiste Sala

Afbeelding: EPA

De Franse voetbalclub Nantes wil van Cardiff City geld zien voor Emiliano Sala. Het gaat om een bedrag van 15 miljoen Britse pond, meldt de BBC. Dat is omgerekend ruim 17 miljoen euro.

De Argentijnse aanvaller maakte vorige maand voor omgerekend 20 miljoen euro (18 miljoen pond) de overstap van Nantes naar Cardiff. De club uit Wales betaalde niet direct en wilde wachten totdat alle documenten in orde waren. Voordat dat zover was, verdween Sala. Hij stapte op 21 januari in een klein vliegtuigje op weg naar zijn nieuwe club.

Lichaam

Het toestel verdween van de radar en werd zondag op de bodem van Het Kanaal gevonden. Een dag later maakte het onderzoeksteam bekend dat in de wrakstukken van het toestel ook een lichaam is gevonden. Het is nog niet duidelijk of dat het lichaam van Sala of van de andere inzittende, piloot David Ibbotson, is.

Lees ook: Vermiste voetballer in laatste audiobericht: ‘Het vliegtuig lijkt uit elkaar te vallen, papa ik ben bang’

Nantes wil dat Cardiff alsnog 17 miljoen euro overmaakt, aldus de BBC. Als het geld binnen tien dagen niet binnen is, onderneemt de leiding van de Franse club juridische actie.

Verbazing

Cardiff City zegt in een reactie verbaasd te zijn dat Nantes met het verzoek komt terwijl het onderzoeksteam pogingen onderneemt het lichaam uit het toestel te halen. Een woordvoerder van Cardiff zegt dat alle afspraken worden nagekomen, maar niet voordat alle feiten zijn opgehelderd.

Lees ook: Hartverscheurende foto: hond vermiste Sala wacht nog altijd op haar baasje

Volgens de BBC was een van de gemaakte afspraken omtrent de transfer dat het bedrag in termijnen mag worden betaald en dat de totale transfersom over drie jaar op de rekening van Nantes moet staan. Bordeaux zou ook nog een bedrag tegemoet kunnen zien, omdat Sala daar van 2012 tot 2015 voetbalde.