Video: Politie schiet man (31) dood die met vuurwapen liep bij Nederlandsche Bank

Print

Schietpartij DNB in Amsterdam vanuit auto gefilmd. Video: Dumpert

De politie heeft woensdagavond een 31-jarige man uit Amsterdam doodgeschoten die op het Westeinde in de hoofdstad, vlak achter De Nederlandsche Bank, met een vuurwapen over straat liep.

Er is ook een omstander gewond geraakt, die naar het ziekenhuis is afgevoerd. Het is onduidelijk hoe het met die persoon gaat.

Het incident gebeurde rond 19.30 uur, nadat de politie een melding had gekregen over een persoon met een vuurwapen. Toen de politie arriveerde, kwam die man met het wapen op de agenten af. Daarop opende de politie het vuur; omstanders zeggen zeker 20 schoten te hebben gehoord. De man bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie kan nog niet zeggen of de man ook heeft geschoten.

Naar aanleiding van het incident werd de omgeving zeer ruim afgezet; meerdere trams reden om. Een getuige zei tegen AT5 dat er ongeveer veertig agenten ter plaatse waren en zo’n twintig tot dertig politieauto’s. ,,Zelfs gepantserde voertuigen, van die SUV’s met blauwe lampen erop. De hele straat was afgezet en ook er tegenover is alles afgezet’’, aldus de getuige.

De Rijksrecherche doet onderzoek naar de toedracht van het incident. Dat is gebruikelijk wanneer de politie heeft geschoten. Volgens een woordvoerder van DNB heeft de zaak ‘naar het zich laat aanzien’ niets te maken met de bank. Hij wijst er nadrukkelijk op dat de politie de zaak nog onderzoekt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen