Popcornpanel: Een ode en een schilderij dat tot leven komt

Popcornpanel: Een ode en een schilderij dat tot leven komt

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

In het Popcornpanel bespreken lezers hun recente opvallendste film, of die nu super goed of vreselijk slecht is. Vandaag: Stan & Ollie is hartverwarmend, Mary Queen of Scots is rommelig maar mooi, en na een uur opstappen bij Glass.

Popcornpanel: Een ode en een schilderij dat tot leven komt

Naam Vince Christiaans

Leeftijd 29

Woonplaats Beek

Film ‘Stan & Ollie’

„De Dikke en de Dunne toveren na bijna honderd jaar nog een glim­lach op het gezicht van jong en oud. In de film Stan & Ollie worden de klassieke sketches gerecreëerd door Steve Coogan (Stan Laurel) en John C. Reilly (Oliver Hardy). Toch is er ruimte voor meer dan alleen imitatie. De film verliest hun menselijkheid niet uit het oog. Waar Oliver Hardy in de sketches als straight man fungeerde, is het Stan Laurel die hier wordt getypeerd als de workaholic. De botsing tussen hun karakters vormt de basis van het verhaal, maar het is de liefde voor hun vak én voor elkaar dat Stan & Ollie tot een hartverwarmende film maakt.”

Popcornpanel: Een ode en een schilderij dat tot leven komt

Naam Joost Staaks

Leeftijd 28

Woonplaats Maasbree

Film ‘Mary Queen of Scots’

„Dit is een serieuze film die als een trein door het leven van de beroemde Mary Stuart gaat. Saoirse Ronan acteert fantastisch tegenover haar medecast, die bestaat uit een geweldige selectie acteurs en actrices. Helaas vliegt regisseur Josie Rourke van de hak op de tak in Mary Queen of Scots en het verhaal verspringt af en toe jaren tussen scènes door. Het voelt vaak rommelig aan, maar ziet er fantastisch uit. De cinematograaf schildert prachtige plaatjes waarbij het af en toe lijkt op een klassiek schilderij dat tot leven is gekomen. Het beeld gemengd met aanzwellende muziek en goed acteerwerk zorgt toch voor een mooi eindresultaat.”

Popcornpanel: Een ode en een schilderij dat tot leven komt

Naam Denis Kurris

Leeftijd 34

Woonplaats Maastricht

Film ‘Glass’

„Na de films The Visit en Split werd gedacht dat de gevallen Hollywood-regisseur M. Night Shyamalan helemaal terug was. Met Glass bewijst hij helaas dat dit niet zo is. Het verhaal van Glass hangt van vreemde kapstokjes aan elkaar, dit gaat zelfs zo ver dat er verwijderde scènes uit Unbreakable en Split worden gebruikt, om Glass over te laten komen als het einde van een trilogie. De superhelden of geestesgestoorden uit beide films komen samen en vormen samen een heldenteam dat ook een schurkenteam zou kunnen zijn. Na een uur ben ik maar opgestapt, want er is geen actie, verhaal of interessante dialoog in deze ellenlange film.”