Comité ’t Zwembad mót bliêve ziet verhuizing naar Afslag 10 nog steeds niet zitten

Print
Comité ’t Zwembad mót bliêve ziet verhuizing naar Afslag 10 nog steeds niet zitten

Niks mis met zwembad De Berkel, vinden burgers Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De verhuizing van het bestaande zwembad De Berkel in Horst naar Afslag 10 wordt door comité ’t Zwembad mót bliêve nog steeds gezien als kapitaalvernietiging. Het Horster college wil 14 miljoen euro vrijmaken voor de verhuizing van het zwembad en de sporthal.

Het huidige zwembad De Berkel aan de Kranestraat in hartje Horst voldoet nog prima en wordt veel gebruikt. Er is geen enkele reden om miljoenen te spenderen aan nieuwbouw op een stuk grond langs de A73, vindt Paul Geurts van comité ’t Zwembad mót bliêve.

Het Horster college van burgemeester en wethouders gaat echter vol voor de verhuizing naar Afslag 10, heeft wethouder Thijs Kuipers van Financiën vorige week laten weten. Aan de verhuizing van zwembad en sporthal is daarom ook een prijskaartje gehangen. Veertien miljoen euro wil het college ervoor uittrekken. Negen miljoen voor nieuwbouw van het zwembad en vijf miljoen voor de sporthal.

Prestigeproject

Uiteraard moeten alle definitieve plannen eerst nog groen licht krijgen van de gemeenteraad. Ook moet de raad nog instemmen met de miljoeneninvesteringen. „Maar er is nog steeds geen enkel goed argument om het zwembad te verplaatsen”, zegt Geurts. „Wat ons betreft, is dit een prestigeproject om Afslag 10 vlot te trekken. Het is de wereld op z’n kop.”

Het comité ’t Zwembad mót bliêve is deze week bij elkaar gekomen om te bekijken wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn. „We weten nog niet wat we gaan doen. We weten immers alleen dat het college gaat voor de verhuizing en er zijn bedragen genoemd. Verder is er nog niet veel duidelijk, dus we weten niet precies waartegen we actie moeten voeren”, zegt Geurts, die zich afvraagt of het mogelijk is om met het genoemde bedrag een nieuw zwembad te bouwen waar alles, inclusief een vijftigmeterbad, in zit.