Speuren naar sporen en Vollemaanwandeling bij De Pelen

Print
Speuren naar sporen en Vollemaanwandeling bij De Pelen

Speuren naar diersporen in De Groote Peel. Afbeelding: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Ospel -

Staatsbosbeheer houdt op zondag 17 februari een ‘Speuren naar sporentocht’ en op dinsdag 19 februari een Vollemaanexcursie in Nationaal Park De Groote Peel. Starten kan bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Tijdens een Peel Ontdektocht gaan deelnemers, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, op zoek naar diersporen. In De Groote Peel kom je sporen van zwijnen, reeën, eekhoorns en nog veel meer dieren tegen. Na afloop kunnen kinderen een uilenbal pluizen. Een Peelgids geeft uitleg bij dit forensisch onderzoek. De ‘Speuren naar sporentocht’ start om 14.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen. Deelname kost vijf euro voor volwassenen en drie euro vijftig per kind. Aanmelden kan hier.

De Vollemaanwandeling op dinsdag 19 februari start om 19.30 uur. Deelname kost acht euro vijftig voor volwassenen en zes euro per kind, inclusief een warm drankje. Reserveren kan hier. De route is 2,5 km lang, duurt 1,5 uur en de activiteit is geschikt voor alle leeftijden. Zaklampen zijn overbodig. Startpunt is het Buitencentrum De Pelen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen