Sloop brug Veestraat in Urmond in volle gang

Print
Sloop brug Veestraat in Urmond in volle gang

De betonnen boog wordt doorgeknipt. Afbeelding: John Baggen

Urmond -

Met zwaar geschut wordt de boogbrug op de Veestraat in Urmond gesloopt om plaats te maken voor een modern breder kunstwerk voor auto’s, (brom)fietsers en voetgangers.

De brug, decennia geleden door de gemeente Stein van DSM overgenomen, heeft 85 jaar dienst gedaan. Het kunstwerk moest vervangen worden vanwege de bouwkundige staat en omdat het te smal was voor gemotoriseerd verkeer in twee richtingen.

Precair

Aan de sloop ging een intensieve voorbereiding vooraf. Sloopwerk op deze plek is precair aangezien onder de brug een spoorlijn en leidingen van Chemelot naar de haven van Stein liggen.

Daarom zijn extra veiligheidsmaatregelen getroffen. De afbraak duurt maximaal twee weken. De spoorlijn gaat volgens planning maandag 18 februari weer open en de nieuwe brug nog voor de bouwvakvakantie. Voor doorgaand verkeer zijn omleidingsroutes aangegeven.

Verbinding

Volgens wethouder Danny Hendrix (DOS, Fysiek Domein) levert de investering van twee miljoen euro tussen Stein en Urmond een duurzame verbinding op, die 75 tot 100 jaar meegaat.

Video: John Baggen

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje