VVV speelt in op succes televisieserie Typisch Thorn

Print
VVV speelt in op succes televisieserie Typisch Thorn

VVV-stadsgids Annelies Frenken maakt Jan Cees ter Brugge wegwijs in Thorn. Afbeelding: VVV Midden-Limburg

Thorn -

De VVV-gidsen in Thorn smeden het ijzer nu het heet is en verzorgen zaterdag al een themawandeling rondom de televisieserie Typisch Thorn.

De televisieserie Typisch Thorn werd de afgelopen weken goed bekeken. Op het hoogtepunt stemden maar liefst 478.000 kijkers in de vooravond af op NPO2 om het reilen en zeilen van ‘gewone mensen’ in het witte stadje te aanschouwen. De serie liep vanaf 21 januari, drie weken lang van maandag tot en met donderdag. De twaalfde en laatste aflevering wordt komende zondag pas uitgezonden omdat de serie vanaf donderdag moet wijken voor de liveregistratie van het WK allround schaatsen in Inzell.

Spontane actie

Voor zondag 17 februari stond al een rondleiding gepland bij VVV Midden-Limburg. Daar weet men niks af van de rondleiding die nu zaterdag gepland is. „Niet dat er onenigheid is hoor”, bezweert de Thorner stadsgids Annelies Frenken. „Het idee ontstond spontaan, afgelopen woensdag. De tijd om eerst te gaan overleggen met het hoofdkantoor was te kort, vandaar deze actuele actie.”

Over interesse voor rondleidingen heeft de plaatselijke VVV dus niet te klagen. „Toeristen refereren aan de serie”, vertelt Frenken. „Zelfs in België is Typisch Thorn bekeken. We starten dus zaterdag om 13.00 uur met de eerste rondleiding en gaan door zolang er vraag naar is.”

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje