Spruitjes-boerenkoolstamppot met worst en walnoten

Print

De favoriete wintergroenten blijken de ideale match te zijn in deze stamppot. Afbeelding: Studio Philippi

In deze stamppot gaan twee van 's lands favoriete wintergroenten: spruitjes én boerenkool blijken een geweldige stamppot-match te zijn! Lekker met een sappig rookworst.

Spruitjes-boerenkoolstamppot met worst en walnoten

voor 4 personen
Bereiden: 40 minuten

Ingrediënten
- 1,5 kilo kruimige aardappelen, geschild en in stukken
- 500 gram spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
- 300 gram verse boerenkool zonder harde stelen en grofgesneden
- 1 ambachtelijke rookworst (300 gram)
- 1 beker crème fraîche (200 gram)
- 75 gram walnoten, grofgehakt

Bereiden:
Doe de aardappelen met ruim water en zout in een grote pan. Verdeel de spruitjes en de boerenkool erover. Leg de rookworst erop. Breng aan de kook. Kook de aardappelen met de groenten in 20 minuten gaar.

Neem de worst uit de pan en houd warm onder een deksel. Giet de aardappelen met de groenten af en vang het kookvocht op. Stamp ze met voldoende kookvocht tot een smeuïge stamppot.

Schep de crème fraîche, de walnoten en zout en peper naar smaak door de stamppot. Geef er de rookworst bij.

Dit recept is eerder gepubliceerd in foodmagazine Delicious.

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi