Brandweer onderzoekt geel poeder in Epen

Print
Brandweer onderzoekt geel poeder in Epen

Afbeelding: ANP XTRA

Epen -

De brandweer is donderdagmiddag uitgerukt om in Epen een onbekende stof te onderzoeken. Het gele poeder kwam uit een zak die in een schuurtje aan de Julianastraat kapot was gebeten, waarschijnlijk door een das.

De eigenaar van het pand heeft zelf de brandweer gealarmeerd. De zak stond al heel lang in het schuurtje, waardoor de man niet meer precies kon zeggen wat erin zat. Hij dacht dat het kleurstof was voor het maken van keramiek, maar wist niet of daar wellicht ook lood in was verwerkt.

Specialist

Een specialist op het gebied van chemische stoffen onderzocht allereerst of giftige damp was vrijgekomen. Dat bleek niet het geval te zijn. Daarop startte de brandweer een onderzoek naar de exacte samenstelling van het poeder.

Volgens de brandweer was er geen direct gevaar voor de omgeving. Er was ook geen risico op uitspoeling waardoor die stof eventueel in het grondwater terecht zou kunnen komen, aldus de brandweer.

Opgeruimd

De eigenaar van het schuur schakelde later op de dag een gespecialiseerd bedrijf in om het gele poeder op te ruimen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen