Meer plezier in bewegen en sporten voor kinderen

Print
Meer plezier in bewegen en sporten voor kinderen

Van links naar rechts Sandra Leijssen (clustermanager Hoera Leudal), Rudie Peeters (directeur Hoera kindercentra) en Frits Colbers (S.V. Heythuysen) tekenen de samenwerkingsovereenkomst. Afbeelding: SV Heythuyse/Hoera kindercentra

Heythuysen -

Voetbalclub S.V. Heythuysen en Hoera kindercentra tekenden onlangs een samenwerkingsovereenkomst om het plezier in bewegen en sporten bij kinderen van 4 tot 13 jaar in Heythuysen en omgeving te stimuleren.

Hoera biedt als BSO Hoera Chill out! met ingang van 4 februari buitenschoolse opvang (BSO) aan in Heythuysen waarbij ze ook gebruikmaken van het sportpark en de kantine van S.V. Heythuysen. Hierdoor hebben ze nog meer mogelijkheden voor het aanbieden van gevarieerde sport- en bewegingsactiviteiten tijdens de buitenschoolse opvang. De aankleding van de voetbalkantine wordt vernieuwd om op die manier een huiselijke sfeer te creëren. Naast het buiten sporten kunnen de kinderen binnen activiteiten doen en even tot rust komen.

S.V. Heythuysen en Hoera kindercentra vinden bewegen en sporten belangrijk voor kinderen. Al spelend leren kinderen vaardigheden als samenwerken, beurt verdelen en omgaan met winnen en verliezen. Bewegen en sporten is goed voor de ontwikkeling van de motoriek en conditie en het is een gezonde en leuke manier van ontspannen. Ook draagt bewegen bij aan de ontwikkeling van de hersenen en het concentratievermogen van een kind.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje