Voetbal

Rentree lonkt voor Ippel en Croux bij MVV

Print
Rentree lonkt voor Ippel en Croux bij MVV

MVV-trainer Ron Elsen. Afbeelding: Ermindo Armino

Maastricht / Itteren -

MVV-trainer Ron Elsen heeft voor het uitduel tegen TOP Oss (vrijdag, 20 uur) de beschikking over twee spelers die lange tijd niet meer hebben gespeeld voor MVV.

Aanvoerder Ricardo Ippel was acht weken niet beschikbaar wegens een blessure aan het bovenbeen. Jordy Croux keert na 2,5 jaar terug in de selectie van MVV. Hij kwam vorige week over van Willem II, waar hij nog maar nauwelijks aan spelen toe kwam.

Ippel zal naar verwachting geen hele wedstrijd spelen, omdat hij net terug is van die blessure. Voor Croux ligt dat anders. Hij is fit. „Normaliter brengt Croux meer frisheid en verrassing in ons team”, zo verwacht coach Elsen. „Het geeft ons meer keuzes in ons aanvalsspel. Hij heeft snelheid en een individuele actie. Hij kan tegenstanders aan zich binden.” Dat is iets wat het team tegen Oss kan gebruiken. „Oss is verschrikkelijk stug, met vijf verdedigers, drie middenvelders en twee aanvallers. Ze leggen het initiatief bij de tegenstander liggen. Je krijgt het gevoel dat je aardig speelt. Dat was hier de eerste wedstrijd van het seizoen ook zo. MVV speelde leuk en aardig, maar uiteindelijk stond 0-2 voor TOP Oss op het bord.”

Vermoedelijke opstelling MVV: Koopmans, Vermijl, Shermar Martina, Lavalée, Gunst, Kostons, Deom, Holtby, Croux, Van den Hurk, Schroijen.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: