Belofte minister Wiebes: ‘Voor einde jaar eerste uitkering nieuw Mijnschadefonds Limburg’

Print
Belofte minister Wiebes: ‘Voor einde jaar eerste uitkering nieuw Mijnschadefonds Limburg’

Mijnschade Afbeelding: Luc Lodder

Kerkrade / Eygelshoven / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade -

Nog voor het einde van dit jaar wordt de eerste uitkering gedaan uit het nieuwe Mijnschadefonds Limburg. Dat beloofde minister Eric Wiebes van Economische Zaken donderdagmiddag aan de Tweede Kamer.

Dat er gewerkt wordt aan een nieuw en alles omvattend fonds voor mijn(water)schade in Limburg was bekend. Maar tijdens een commissieoverleg zei de minister op vragen van PvdA Kamerlid Henk Nijboer naar de eindoplossing voor de schadeproblemen in de vroegere mijnstreek, dat vóór het eind van het jaar de eerste uitkering een feit is. „Dat is wel een ambitieus pad”, voegde Wiebes er meteen aan toe.

Protocol

Eerder al zei Wiebes toe voor Limburg aan een apart schadeprotocol met een fonds te werken. Daarbij moet vooropstaan dat iedereen met aantoonbare mijn(water)schade aan de woning herstel van die schade vergoed moet krijgen. Tot die tijd moet ernstige schade vergoed worden uit het Calamiteitenfonds Mijn(water)schade Limburg. „Daar staan nu twaalf gevallen op de lijst en die komen ook aan de beurt”, aldus Wiebes.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen