Marotte-prins met Roda-verleden niet bij aftrap Fortuna

Print
Marotte-prins met Roda-verleden niet bij aftrap Fortuna

Prins Rob I. Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Marotte-prins Rob I, stadsprins van Sittard, verschijnt definitief niet op de middenstip van het Fortuna-stadion voor de traditionele aftrap bij een thuiswedstrijd van Fortuna Sittard.

Dat zegt een goed ingevoerde bron binnen de Marotte. Volgens hem was dat al voor de kerst vorig jaar besloten. ,,Het drukke programma dit carnavalsseizoen staat dat niet toe. En nee, een andere reden is er niet.” Van druk ‘van buitenaf’ is volgens hem dan ook geen sprake.

Prins Rob I, Rob Goossens, was 9,5 jaar werkzaam als perschef bij Roda JC. In een statement liet de supportersclub van Fortuna Sittard eerder aan De Limburger weten de prins niet op de middenstip te willen zien. Of de prins welkom was geweest in het Fortuna-stadion, laat een woordvoerder in het midden. ,,Die keuze hebben we ook niet hoeven maken, omdat het zover niet is gekomen.”

Lees ook: Laat iedereen die prins Rob I zijn jongensdroom misgunt deze regels lezen

De bal blijft niet op de middenstip liggen: op 10 februari komt prins Bas I van de Flaarisse uit Geleen de aftrap geven. Opperflaaris Bert Lemmens heeft er zin in. ,,Het is geen unicum dat wij dit doen. Het moet in ons drukke programma passen. Vorig jaar waren we er bijvoorbeeld niet, dit jaar wel.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen