Sluipverkeer A2 wordt vooral in Maarheeze bestreden

Print
Sluipverkeer A2 wordt vooral in Maarheeze bestreden

Automobilisten die via de A2 richting Eindhoven rijden, staan vrijwel dagelijks in de file. Afbeelding: Jeroen Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Nederweert -

Bij de bestrijding van sluipverkeer vanaf de A2 ligt de nadruk op ingrepen in Maarheeze. Doseerlichten, afsluitingen en sluizen moeten sluipverkeer naar Eindhoven tegengaan.

Dat is de voorgestelde aanpak door het Platform A2, een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende, Valkenswaard, Nederweert en Weert. Deze aanpak is donderdagavond voor het eerst gepresenteerd tijdens een inloopbijeenkomst in Leende.

De ingrepen in Maarheeze zijn eigenlijk een verdere uitbreiding van het eerdere pakket tijdelijke maatregelen. Tot de voorstellen behoren onder meer doseerlichten op de Philipsweg, Oranje Nassaulaan en D’Aasdonken. Verder worden de Klaterspeelweg en Ulkedonken afgesloten en komen er verkeerssluizen. In Sterksel zou een doseerlicht komen op de Pastoor Thijssenlaan, kort voor de bebouwde kom. En Leende krijgt een doseerlicht na de afrit van de A2 bij de aansluiting op de Maarheezerweg Noord.

Woensdag 13 februari volgt nog een inloopavond in zalencentrum De Smeltkroes in Maarheeze. De reacties van beide bijeenkomsten worden later verwerkt bij het opstellen van de definitieve plannen.