‘Voorwaartsch’ nieuw album Rowwen Hèze

Print
 ‘Voorwaartsch’ nieuw album Rowwen Hèze

Afbeelding: Laurens Eggen

America -

Rowwen Hèze brengt op 26 april het nieuwe album ‘Voorwaartsch’ uit. Vooruitlopend daarop verschijnt vrijdag de single ‘Leidingwater’.

‘Voorwaartsch’ verschijnt zowel op cd als op vinyl en is het eerste album dat de Limburgse band opneemt bij het jonge platenlabel van Guus Meeuwis.

 ‘Voorwaartsch’ nieuw album Rowwen Hèze
Het nieuwe album van Rowwen Hèze. Foto: Hans-Peter van Velthoven

Momenteel maakt producer en mixer Huub Reijnders (o.a. Bløf, Guus Meeuwis, Wende Snijders) de laatste opnamen met de band in zijn studio in Haarlem. Reijnders is vanaf de demofase betrokken bij het vormgeven van de liedjes.

‘Ouderwetsch vooruit’

Volgens zanger Jack Poels wordt het nieuwe album „een feestelijke wandeling over onze favoriete landweg aan het begin van het jaar: Voorwaartsch. Dit ene woord heeft het allemaal in zich: ‘Ouderwetsch vooruit’. Ouderwets omdat het nog steeds dezelfde band is en voorwaarts omdat de liedjes ons steeds weer vooruitbrengen. Zowel qua productie als het gevoel wat steeds weer ontstaat als er afgetikt wordt. Alsof we voor de eerste keer op de bühne staan.”

Als introductie op dit nieuwe album verschijnt vandaag de single Leidingwater, een uptempo ode aan het vrouwelijk schoon uit de vertrouwde thuishaven van de band, America. Het nummer is te downloaden via diverse streamingdiensten.