Schaaksimultaan door grootmeester Ivan Sokolov in Burgerhoes

Print
Schaaksimultaan door grootmeester Ivan Sokolov in Burgerhoes

Voordeel van een simultaan is dat de partij kan worden ‘genoteerd’. Afbeelding: De Limburger

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

In het Burgerhoes van Landgraaf vindt op vrijdag 15 februari om 13.00 uur een schaaksimultaan plaats door grootmeester Ivan Sokolov.

Iedereen mag gratis meedoen, voor zover er voldoende plaatsen zijn. Er is geen vooraanmelding. Naast de simultaan is er de mogelijkheid om te snelschaken tegen het Nederlands toptalent Maaike Keetman. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Gemeente Landgraaf.

Ivan Sokolov (Sarajevo, 13 juni 1968) is een Nederlandse schaker van Bosnische afkomst. De inwoner van Lelystad is, sinds 1987, grootmeester en was twee keer kampioen van Nederland. Sokolov heeft het schaken van zijn vader geleerd. Zijn grote voorbeeld was Aleksandr Aljechin van wie hij alle partijen nagespeeld en bestudeerd heeft. In 1987 won hij toernooien in Portorož, Stockholm (met Michail Goerevitsj) en Belgrado. Toen in 1992 de oorlog in Bosnië uitbrak kon hij niet terug naar zijn woonplaats Sarajevo. Hij vestigde zich, evenals Predrag Nikolic, in 1993 in Nederland. In 2002 nam hij de Nederlandse nationaliteit aan. In 2005 werd hij met het Nederlands team Europees kampioen.

Maaike Keetman (18 maart 1999) speelde in het Nederlands damesteam tijdens de Olympiade in Baku in Azerbeidzjan. In hetzelfde jaar 2017 deed ze voor het eerst mee aan het Nederlands kampioenschap schaken voor vrouwen en behaalde de bronzen plak. Maaike Keetman studeert econometrie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →