Auw Wieverbal is prima opwarmer voor carnaval

Print
Auw Wieverbal is prima opwarmer voor carnaval

Het Auw Wieverbal kent een rijke traditie. Afbeelding: Fotopersbureau Image

Valkenburg -

Het centrum van Valkenburg staat 28 februari in het teken van het jaarlijkse Auw Wieverbal. Dit jaar beleeft het feest zijn 55ste editie.

In 2014 vierde het bal het 50-jarige jubileum. Een bijzonder feit in de Limburgse carnavalshistorie. Waar diverse initiatieven al na enkele jaren stoppen is het Auw Wieverbal een echte blijver gebleken. In 1964 werd door horecaondernemer Guus Stevens (en stadsprins 1964) gestart in het centrum van Valkenburg. De donderdag voor carnaval werd door Guus als ‘ideale dag’ aangemerkt. Een vooruitziende blik van deze sympathieke Valkenburger, want tot de dag van vandaag ervaart de carnavalist deze dag als een uitstekende opwarmer van de carnaval.

Sinds 2008 heeft de Stichting Valkenburgse Evenementen Vrienden de organisatie op zich genomen. Reden: te veel bezoekers op een kleine ruimte. De Stichting heeft het Leeuw Auw Wieverbal verspreid over meerdere plaatsen in het centrum. Het hoofdpodium bevindt zich op het Walramplein waar alle Limburgse topartiesten optreden. Een overzicht van het programma is te vinden op www.auwwieverbal.nl