Aanvragen voor huisvesting arbeidsmigranten op twee bedrijventerreinen Weert

Print
Aanvragen voor huisvesting arbeidsmigranten op twee bedrijventerreinen Weert

Een van de mogelijkheden is de huisvesting van arbeidsmigranten in chalets, zoals hier op Landgoed Leudal Afbeelding: archief Jeroen Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Er zijn bij de gemeente plannen ingediend voor grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten op bedrijventerreinen De Kempen en Leuken-Noord.

Op De Kempen gaat het om een terrein aan de Peelterbaan 1A. Daar zouden vierhonderd arbeidsmigranten ondergebracht worden in chalets of woonunits. Die moeten nog geplaatst worden. Het stuk grond is medio januari gekocht van de gemeente Weert. In de vergunningaanvraag wordt gesteld dat de arbeidsmigranten daar voor een periode van tien jaar verblijven.

In Leuken-Noord handelt het om een perceel aan de Graafschap Hornelaan 208, in de buurt van het milieustation en de autosnelweg A2. Ook daar is sprake van een periode van tien jaar dat er arbeidsmigranten zouden verblijven. Hoeveel arbeidsmigranten daar gehuisvest zouden worden, is nog niet bekend.

Volgens wethouder Wendy van Eijk is het niet zeker dat beide vergunningaanvragen toegekend worden. Of deze locaties bij de drie initiatieven horen die de gemeente nu nader gaat onderzoeken, wil ze niet zeggen.

Bij de gemeente werden vijf aanvragen ingediend voor de huisvesting van arbeidsmigranten op bedrijventerreinen. De gemeente wil de huisvesting van maximaal duizend arbeidsmigranten toestaan op drie locaties. Per locatie zouden maximaal vierhonderd gastarbeiders mogen verblijven.