Andere opzet Final Four na terugtrekken Nijmegen

Print
Andere opzet Final Four na terugtrekken Nijmegen

De Final Four in het ijshockey, met Eaters uit Geleen, zal in elk geval niet in Nijmegen plaatsvinden. Afbeelding: Peter Schols

nijmegen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De Final Four, waarbij de beste vier Nederlandse ploegen van de BENE-League (waaronder Microz Eaters) strijden om de nationale titel in het ijshockey, krijgt dit jaar een andere opzet. De Nederlandse IJshockeybond ziet zich hiertoe genoodzaakt nu Nijmegen Devils afziet van de organisatie van het finaleweekend.

De club ligt te zeer onder een vergrootglas na de misdragingen van Nijmeegse hooligans rondom de bekerfinale tegen Den Haag vorige week zondag, liet voorzitter Joop Vullers optekenen.

De halve finales worden nu op eigen terrein afgewerkt (vrijdag 1 maart), waarbij de hoogst geklasseerde teams het thuisvoordeel krijgen. De finale volgt zondag (3 maart) op een nog nader te bepalen locatie. Voorgaande jaren werden alle wedstrijden op één plek gespeeld. „Maar het was niet mogelijk om de oorspronkelijke opzet op zo’n korte termijn te handhaven”, aldus de bond.

Eaters heeft zich al geplaatst voor de Final Four. De Geleense club is momenteel koploper in de BENE-League.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen