Fortuna wil thuis de 5-0 nederlaag uit de benen voetballen

Print
Fortuna wil thuis de 5-0 nederlaag uit de benen voetballen

René Eijer. Afbeelding: Ermindo Armino

Sittard -

Na de 5-0 nederlaag tegen PSV, is Fortuna Sittard gebrand om drie punten in eigen huis te pakken tegen Excelsior (zondag, 12:15 uur).

De Rotterdammers staan slechts één punt onder de ploeg van René Eijer. Daarom lijkt de confrontatie een typische zes punten duel te worden. Al stelt Eijer dat hij dit niet zo voelt. „Omdat het zo dichtbij elkaar staat, is iedere wedstrijd belangrijk. Wij hebben ook geen ploeg die zo sterk is dat we andere teams kunnen gaan onderschatten. Vergeet niet, Excelsior wint van Feyenoord.”

Gunstig

Wel is het volgens Eijer gunstig dat de wedstrijd in eigen huis wordt gespeeld op dit moment. „In het eigen stadion spelen is zeker prettig. Tegen PSV kregen we vijf doelpunten tegen. Streep er onder. Die nederlaag kunnen we voor onze eigen fans mooi uit de benen voetballen.”

Fortuna kan niet beschikken over Clint Essers. Hij is geschorst nadat hij vorige week tegen PSV het veld uit werd gestuurd na twee gele kaarten. Finn Stokkers, Branislav Ninaj en Kai Heerings trainden vrijdag uit voorzorg apart. Maar het is de verwachting dat Stokkers en Ninaj beschikbaar zijn voor het duel tegen de Rotterdammers.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard: Koselev, Ciranni, Rodriguez, Ninaj, Ospitalieri, Lamprou, El Messaoudi, Smeets, Diemers, Stokkers en Novakovich.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger: