OM vraagt vrijspraak voor beledigen Erdogan door Sittardenaar

Print
OM vraagt vrijspraak voor beledigen Erdogan door Sittardenaar

Erdogan Afbeelding: EPA

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De 64-jarige man uit Sittard, die wordt verdacht van het beledigen van de Turkse president Erdogan, moet worden vrijgesproken.

Dat vroeg het Openbaar Ministerie vrijdag aan de rechtbank in Den Haag. Daar diende de zaak omdat de daar gevestigde Turkse ambassade in 2016 aangifte deed na vijf e-mails waarin Erdogan werd uitgescholden en vergeleken met Hitler.

Staatshoofd

Het OM besloot Jack G. te vervolgen wegens het beledigen van een bevriend staatshoofd. Nu zegt het OM dat weliswaar vaststaat dat de mails afkomstig waren van diens computer, maar dat het niet de „volle overtuiging” heeft dat hij ze ook daadwerkelijk heeft gestuurd, aldus een woordvoerder van het OM in Den Haag. De man zelf ontkent dat ook.

Hij zei vrijdag inmiddels te weten wie dat wel heeft gedaan, maar beriep zich op zijn verschoningsrecht toen de rechtbank wilde weten wie dan. „Dat zou kunnen betekenen dat het om een familielid gaat.” De vraag of het om zijn zoon gaat, wilde hij niet beantwoorden.