Tweede editie Boeken Borrel

Print
Tweede editie Boeken Borrel

Anya Niewierra is oorspronkelijk afkomstig uit Kerkrade. Afbeelding: Loraine Bodewes

Heerlen / Hoensbroek -

‘De Liefde voor het Verhaal’. Dat is het thema van de tweede Boeken Borrel die plaatsvindt op Valentijnsdag 14 februari in Bistrot Madame van Dam aan de Gasthuisstraat in Heerlen. De entree is gratis. Aanvang 20.00 uur.

Bij een goed glas wijn ontvangt De Limburger-journalist Wiel Beijer in deze aflevering verschillende verhalenvertellers: Op de eerste plaats Anya Niewierra, directeur van VVV Zuid-Limburg. Zij debuteerde in 2013 met de literaire thriller Vrij Uitzicht, in 2016 gevolgd door Het Dossier.

Shanghai

Petra Quaedvlieg komt uit Maastricht waar ze actief is als docent en als medeorganisator van Story Line, een podium voor verhalenvertellers. Zij was als journalist actief in Zuid-Afrika en Shanghai en schreef daarover twee boeken.

Paul van Gageldonk woont sinds deze maand in Heerlen en daarvoor in Duitsland en België. Hij schreef diverse boeken, zoals in 2001 Hand in Hand, over de hooligans van Feyenoord. Verder is columnist, cabaretier en schrijver van het boek Best Tof! Paul Dolhain aanwezig. Ook te gast is stadsdichter Merlijn Huntjens uit Heerlen. Hij draagt eigen werk voor en praat over zijn liefde voor het poëtische verhaal. Dat doet ook collega-dichter John Bovendeert.

Heerlenaar Marcel van der Heyden vertelt over de tango en zingt uiteraard enkele liedjes.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →