Ongekende weelde: MVV wint voor de derde keer op rij

Print

Jordy Croux, Marnick Vermijl en Anthony van den Hurk vieren de zege van MVV. Afbeelding: Orange Pictures

Maastricht / Itteren - MVV heeft zichzelf vrijdagavond een zeer goede dienst bewezen door in Oss te winnen van TOP. Het werd 1-3, met treffers van Marnick Vermijl, Joeri Schroijen en Koen Kostons.

Het betekende de derde zege op rij voor de Maastrichtenaren. Een ongekende weelde. MVV klimt vier plekken op de ranglijst en doet ook nog eens volop mee in de strijd om de periodetitel.

Het eerste kwart van de wedstrijd waren nauwelijks kansen voor beide ploegen. MVV had een licht veldoverwicht, maar de thuisploeg voetbalde goed mee. Uit het niets viel het openingsdoelpunt. Een hoekschop van Joshua Holtby werd prima binnengekopt door Marnick Vermijl: 0-1.

Slordiger
In de tweede helft werd MVV in balbezit steeds slordiger. Hierdoor kreeg TOP Oss de mogelijkheid om dichterbij het Maastrichtse doel te komen. Dat resulteerde in de gelijkmaker. Na 62 minuten scoorde uitgerekend oud-MVV-speler Bryan Smeets na een snelle aanval over de rechterkant (1-1).

MVV sloeg echter alweer snel terug. Na een korte corner joeg Joeri Schroijen de bal richting het doel en deze belandde in de verre hoek, buiten het bereik van doelman Nick Olij.

Slechts twee minuten later had MVV de kans om de marge te verdubbelen. Anthony van den Hurk knikt de bal in buitenspelpositie in het net, terwijl het leek alsof de bal er anders ook wel in zou zijn gaan.

Die derde Maastrichtse treffer kwam er alsnog. Via de rechterflank kon Jordy Croux een afgemeten voorzet geven, waardoor invaller Koen Kostons met het hoofd kon scoren: 1-3. Dankzij dit resultaat neemt MVV op de ranglijst de achtste plek in. 

Bekijk hier de laatste aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: