Aan Tafel

Makkelijke borrelhapjes: naan op z’n Mexicaans

Als borrelhapje of een makkelijke maaltijd? Aan jou de keuze… © Ellis Visser

Zet eens iets bijzonders op tafel, wat helemaal niet moeilijk te maken is. Serveer bijvoorbeeld naan, met een Mexicaanse twist.

Ellis Visser

Naan (brood) is een belangrijk bijgerecht in landen in Centraal- en Zuid-Azië. Een veelzijdig product, maar zo ken je het misschien niet. Je bent gewend om dit soort brood in je curry of soep te deppen, maar je kunt het ook prima beleggen en eten als pizza, vullen zoals een shoarmabroodje of in dit geval als hapje klaarmaken. Echt heel erg lekker en superleuk voor op tafel tijdens een feestje. Je serveert iets bijzonders, terwijl het helemaal niet zo moeilijk te maken is. In dit geval koos ik niet voor een Aziatisch, maar voor een Mexicaans tintje. Deze hapjes zullen bij veel mensen in de smaak vallen. Het zijn namelijk niet zomaar hapjes, ze zijn vegetarisch, voedzaam door de avocado en kidneybonen en de gesmolten kaas on-top maakt ze helemaal af.

Hapjes met avocado, kidneybonen en tomaat

Voor 4 personen

Bereidingsduur: 30 minuten

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Ingrediënten:

4 kleine naans

1 avocado

2 tomaten

310 gr kidneybonen

1 stengel bosui

75 gr geraspte kaas

1 limoen

chilivlokken

peper en zout

Bereiding

Warm de oven voor op 200 graden. Neem een ovenrooster en leg hier de broodjes op. Neem een kommetje en prak de avocado. Pers een limoen erboven uit en breng op smaak met chilivlokken en zout. Besmeer de broodjes met de avocado.

Neem een diepe kom. Was de tomaten en hol ze uit. Snijd in kleine blokjes en doe in de kom. Was de kidneybonen en voeg toe. Snijd de bosui in ringen en voeg ook toe.

Roer alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het kidneybonenmengsel over de broodjes. Eindig met een beetje geraspte kaas. Zet tien minuten in de oven en snijd in kleine stukjes.

>> Meer kookinpiratie? Kijk ook op www.delimburger.nl/recepten

>> Ellis Visser blogt op healthtastic.nl

© Ellis Visser

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal