Raymond Goossens regeert de Koeleköp Meers

Print
Raymond Goossens regeert de Koeleköp Meers

Het prinsenpaar van de Koeleköp Bo en Raymond. Afbeelding: Guus Janssen

Meers -

Het zijn de hoogtijdagen voor de kersvers uitgeroepen prins. We vragen hem het hemd van het lijf. Vandaag: prins Raymond (Goossens) van de Koeleköp Meas.

Je tweelingbroer Maurice. Hij was negen jaar geleden prins in Meers. Toen dacht je direct: ‘dat wil ik ook’?

„Het was wel een andere tijd. We woonden nog allebei thuis. Het prinsschap heb ik in die periode van dichtbij meegemaakt. Veel activiteiten hebben we samen bezocht. Ik gunde het hem van harte, maar dacht wel, dat is iets wat ik ook een keer wil beleven.”

In jullie dorp roepen ze vier weken voor de carnaval de prins uit. Heb je het lang geheim moeten houden?

„Twee jaar geleden werd me gezegd dat ik het jaar 2019 op moest schrijven en vrijhouden rond carnaval. Een jaar geleden werd ik officieel gevraagd. Hoe dichter het begin van het seizoen in zicht komt, hoe moeilijker het is om je niet een keer te verspreken. Zeker niet als je omgeving loopt te ‘vissen’. Maar al met al is het me redelijk goed gelukt.”

Ook je broer wist van niks?

„Die zit in de raad van elf van de Koeleköp, maar wist het inderdaad niet. Hij had wel een vermoeden, maar kreeg het op de avond zelf, vlak voor de uitroeping pas te horen.”

En prinses Bo?

„Die is voor mij heel belangrijk. Zij was natuurlijk wel al geruime tijd op de hoogte. Ze vindt carnaval een leuk feest, maar is minder fanatiek dan ik. Ze gaf direct aan dat als ik het wilde, ze met me mee zou doen. We gaan er met z’n tweetjes een geweldige tijd van maken.”

Carnavalszaterdag. Het hele dorp loopt uit voor de optocht. Absoluut hoogtepunt?

„Dat is het zeker. Alles komt dan samen. Meers is vanaf 10.00 uur afgesloten voor vrijwel alle verkeer. Duizenden bezoekers staan langs de route om te kijken en er een sjiek feest van te maken. Alleen door er al over te praten, krijg ik er zin in.”