Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Ristorante Porta Mosa: ‘veel witte pasta, weinig avontuur’

Ristorante Porta Mosa: ‘veel witte pasta, weinig avontuur’

Ristorante Porta Mosa in Weert. Afbeelding: Ray Simoen

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy -

Wekelijks legt culinair verslaggever Ray Simoen een Limburgse eetgelegenheid op de grill. Brengt ‘Ristorante Porta Mosa’ in Weert zijn smaakpapillen op hol? Volle borden, niet het beloofde Italiaanse raffinement.

Anders eten moeten we. Is beter voor de gezondheid van beest, milieu en onszelf. Dagelijks krijgen we die boodschap ingepeperd. Oppassen daarmee, straks is de uitstoot van ergernis over wat je wel en niet nog in je mond mag stoppen vele malen hoger dan die van CO2. Alsof er voorheen niet zuinig omgegaan werd met beest en buik. Circulaire economie, op het Limburgse platteland deden ze daar al aan voordat dit de trendy mantra van knotjesdragers en ecoprofessoren werd. Net als in Italië en Frankrijk ...