Video: Zo ziet een autokerkhof in Dubai eruit

Print

20190208_Autokerkhof Dubai. Bron- YouTube. Video: De Limburger

In Dubai is alles anders, tot de autokerkhoven toe. Bij ons tref je er doorgaans oude verongelukte of versleten auto’s aan, maar in Dubai staan die vol recente bolides, zo blijkt uit dit filmpje.

Op deze autosloperij staan bijna 3500 voertuigen, waaronder heel wat supercars en luxewagens. Daaruit blijkt hoe een auto wordt gezien als een statussymbool dat je weggooit wanneer de mode verandert. Auto’s zijn er een wegwerpproduct, ongeacht hun nieuwwaarde.

Ferrari’s

In Dubai koopt men liever een nieuwe auto dan er een te laten herstellen. Zo vind je in de gangen van deze sloperij volbloed sportwagens zoals een Ferrari 458 Italia, een Ferrari 812 Superfast of een Audi R8. Toppunt van het spektakel is een Rolls-Royce Ghost.

Positief is gelukkig dat veel van deze wrakken snel worden opgekocht door handelaars die ze gebruiken als organenbank, of die ze in sommige landen nog verkocht krijgen. Ook particulieren durven hier wel eens te komen snuisteren

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen