Hulpdiensten in actie voor omgeslagen boot in Roermond

Print

Video: Track ‘88

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De brandweer en waterpolitie zijn gisteren uitgerukt naar de Maasplas Hatenboer, vlakbij resort Marina Oolderhuuske in Roermond, om twee zeilers uit het water te vissen. Hun boot was door de harde wind omgeslagen.

Het ongeval gebeurde rond half vijf. Het betrof een Duits echtpaar dat op Marina Oolderhuuske verbleef. De man klampte zich lange tijd aan de boot vast, omdat hij wilde voorkomen dat het vaartuig afdreef naar de kant. Dat gebeurde vervolgens toch, toen de man en zijn echtgenote waren opgepikt door een reddingsbootje en naar de kant gebracht. Geen van beiden was gewond, alleen werd de vrouw uiteindelijk vanwege onderkoelingsverschijnselen met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De man probeerde geruime tijd politie, brandweer en de havenmeester van Oolderhuuske, die inmiddels ook met een bootje was gearriveerd, te bewegen de zeilboot op te pikken. Die lag een stuk verderop tegen een dichtbegroeide oever, waar vanaf de weg nauwelijks toegang toe was.

Aanvankelijk werd vanwege de hoge golven en harde wind geen gehoor gegeven aan het verzoek van de Duitser. Uiteindelijk ging de politie overstag en voer naar de bewuste plek. Daar haakten agenten de gekapseisde zeilboot vast aan de politieboot.