Oetgerope

Vijf vragen aan de prins uit Simpelveld: Joni I

Print
Vijf vragen aan de prins uit Simpelveld: Joni I

Prins Joni I van CV de Woeësj-joepe. Afbeelding: Foto Kaldenbach

Simpelveld / Bocholtz / Huls -

Het zijn de hoogtijdagen voor de nieuwe prins. We vragen hem het hemd van het lijf. Vandaag de prins van CV de Woeësj-joepe (Simpelveld): Joni I.

Hoe word je prins van CV de Woeësj-joepe?

„Ik had me niet aangemeld als kandidaat voor dit seizoen, omdat ik mezelf met mijn 19 jaar nog net te jong vond. Toch kreeg ik de vraag van de prinsencommissie of ik prins wilde zijn. Dan begint het hele proces: pak, muts en veren kopen en andere voorbereidingen treffen.”

Was je toch blij dat je gevraagd werd?

„Ja, zeker! Ik ben op 10 november 2018 gevraagd. Dat is best wel last minute. En toen dacht ik ‘nu is het moment’. Straks ben ik te druk bezig met mijn opleiding of met andere zaken.”

Ben je er helemaal klaar voor?

„Ik heb al een paar leuke weken achter de rug. En ik heb zin in alles wat nog komen gaat. Vooral in de grote optocht hier in Simpelveld. Dan sta ik op mijn eigen wagen, samen met mijn adjudant en mijn vrienden. Ik ben er zeker helemaal klaar voor.”

Geef je nog meer persoonlijke tintjes aan je prinsschap?

„Ik probeer het op mijn eigen manier te doen. Lekker uitbundig, op een jeugdige manier het seizoen door. Tot nu toe gaat dat goed en reageren mensen er positief op. Overigens ben ik niet de jongste prins van de vereniging, er was ooit een 16-jarige prins.”

Wat wordt er verder verwacht van de prins?

„Gezellig meedoen en iedereen betrekken bij het carnavalsseizoen. Vorige week ben ik langs geweest in Mondriaan en bij een meisje thuis, dat in een rolstoel zit. We brengen ‘de carnaval’ naar de mensen die geen carnavalsfeest kunnen bezoeken. Ook kan ik af en toe het podium opgeroepen worden, dus niet te veel drinken als prins hoort er ook bij. Dat vind ik niet erg. Ik laat dat ene glaasje wel staan.”